2

Spam made .ro

Conform wikipedia spam-ul sau spamming-ul este:

procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.

Adica mesajele alea care le primiti cu totii in inbox zi de zi, si care se termina toate cu celebrul happy-end:

In conformitate cu Legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece:
– primirea acestui mesaj nu va implica financiar;
– adresa d-voastra de e-mail ne-a fost furnizata de Dvs, fie pentru ca ati completat anumite formulare pe site-ul nostru, fie pentru ca ati solicitat oferte din partea companiei noastre, am avut relatii de cooperare sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri;
– acest mesaj va este adresat cu unicul scop de a va informa si de a va tine la curent cu cele mai noi informatii publicate pe site-ul nostru, fara nici un fel obligatie financiara din partea Dvs.
Daca doriti sa renuntati la acest serviciu, va puteti dezabona dand click cuvantul unsubscribe si urmand instructiunile din formularul de dezabonare.
Atentie! Dezabonarea se realizeaza automat in conditiile in care procedati conform instructiunilor.Nu vom lua in considerare cererile de dezabonare primite pe alte adrese de e-mail sau pe alte cai.

Ei bine m-am saturat de cat spam primesc in fiecare zi. De astazi am creat o categorie noua numita spam .ro in care o sa postez toate adresele de mail care spameaza in nesimtire.

Asadar, sa incepem cu casadelmar.ro care s-au gandit sa imi faca spameze, o oferta de imobiliare la malul marii. Textul de mai sus este din incheierea mailului, asa ca pot sa stau linistit. Chiar daca NU le-am formulat in scris ca doresc sa primesc oferte de la ei, mailul nu ma implica financiar, probabil eu le-am dat adresa sau am completat ceva pe la ei pe site, ori am avut relatii de colaboare sau chiar unele intalniri de afaceri.

Dragutii de ei, ma anunta la final ca daca nu urmez pasii corecti de dezabonare risc sa mai primesc ceva oferte spam pana ma invat sa ma dezabonez corect. O sa incerc sa ma „dezabonez” prin serviciul de spam reporting oferit de www.abuse.ro.

Si ca sa fie meniul complet, m-am uitat putin pe site-ul celor care le-au facut „campania publicitara”. Baietii sunt maestrii in seo: iti dau 10 lectii gratuite cum sa nu faci seo la care se adauga 2 kilograme de keyword stuffing in subsolul website-lui.

Prodix

Web padawan

2 Comentarii

  1. mda deci nu numai tu ai problema asta cu ei… eu primesc (ma rog primeam) cate 2-3 pe zi de la ei, pana i-am bagat in spam la g mail si gata 🙂 acum se duc direct acolo si mult pa.

  2. Cum scapam de unele spam-uri din „spam”??? Am apasat pe „unscribe” la unii si mi-a dat o eroare de server. Nici macar site-ul lor nu merge, dar eu tot primesc de la ei? De aia cum scapam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *