6

Cum sa intri in safe mode pe windows 8

De fiecare dată când aparea o problemă cu Windows-ul, unul din pașii necesari pentru rezolvarea ei era bootarea în safe mode a sistemului. Și dacă până la windows 7 (inclusiv) acest lucru se făcea doar prin apăsarea repetată a tastei F8, odată cu apariția windows-ului 8, s-au complicat puțin lucrurile.

Așadar pentru a intra în safe mode pe windows 8 aveți la dispoziție 2 metode, pe care le voi explica mai jos.

Varianta 1

 • Tineți apasată tasta Shift și dați click pe Restart. Sistemul va boota în System Recovery Options:
 • Ajunși în meniul System Recovery Options, dați click pe Troubleshoot apoi pe Advanced Options:

 • Din Advanced Options dați click pe Windows Startup Settings și ultimul pas, apasați Restart.

 • După restart se va încărca o listă cu opțiunile de bootare pe care le știm din versiunile de windows precedente: Enable Safe Mode, Enable Safe Mode with Networking, Enable Safe Mode with command prompt, etc. Apasați tasta 4 sau F4 pentru bootare în Safe Mode.

 • După ce ați terminat ce aveați de facut în Safe Mode, pur și simplu dați un restart, iar sistemul se va încărca normal în continuare.

 

Varianta 2

Această metodă este mult mai simplă și mult mai rapidă în comparație cu prima.

 • Apasăți combinația de taste Win+R și tastați msconfig în fereastra apărută apoi apasați Enter.

 • În fereatra apărută, mergeți pe tab-ul Boot apoi bifați Safe Boot. Puteți selecta și tipul de safe mode care să se încarce:
 1. Minimal este safe mode normal.
 2. Alternate Shell este safe mode with command prompt
 3. Network este safe mode with networking.

 • Restartați computerul și veți intra direct în Safe Mode. Retineți că după ce ați terminat treaba în Safe Mode trebuie să reluați pașii și să debifați Safe Boot pentru că altfel va boota tot timpul în Safe Mode.

And now you know how to boot in safe mode in windows 8. 😛

Prodix

Web padawan

6 Comentarii

 1. Salut,multumesc,chiar aveam nevoie sa stiu asta :),dar am o mica nelamurire care este tasta win?:| „Apasăți combinația de taste Win+R și tastați msconfig în fereastra apărută apoi apasați Enter.”

 2. Salut!dar daca am deja ecranul negru?cum intru in safe mod?am instalat bitdefender-ul si cand deschid laptopul imi ramane ecranul negru:((te rog ajuta-ma:(

 3. Cum pot afla parola userului ? Imi cere mereu parola de la user te rog ajutama. Sau ce sa fac sa intru in safe mode ori sa ii fac ceva parolei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *