0

Laptop second hand

Avantajele achizitionarii unui laptop second hand sunt destul de mari si in functie de necesitatile pe care le are fiecare utilizator, acestea pot creste sau scadea ca numar.

Principalul avantaj si probabil cel care determina de foarte multe ori achizitia unui astfel de laptop il reprezinta costul foarte mic pe care il are un laptop second hand, de multe ori pretul sau este la jumatate din pretul unuia nou, dar sunt si cazuri in care pretul poate ajunge si mai mic de atat. E drept, un laptop nou beneficiaza de ultimile dotari in materie de tehnologie, ram pe ddr3, procesoare mai eficiente, hard-disk-uri cu capacitati mari, dar pana la urma daca un laptop e folosit doar pentru navigat pe internet, vizionat filme si ascultat muzica (adica modul home use) toate aceste avantaje ale unui laptop nou se cam pierd.

Ca sa dau un exemplu concludent am sa fac o scurta comparatie intre un laptop nou si un laptop second hand:

Laptop nou HP 635:

– CPU AMD Dual-Core 1,6 GHz

– RAM 2 GB DDR3

– HDD 320 GB

– Video ATI HD 4250

– Ecran 15,6″

– Wi-Fi, bluetooth, webcam

– Garantie 12 luni

Pret: ~1.350 lei

Laptop second hand Dell D420:

– CPU Intel Centrino Core Duo 1,2 GHz

– Ram 2 GB DDR2

– HDD 60 GB

– Video Intel 945GM (224 MB)

– Ecran 12″

– Wi-Fi, bluetooth, webcam

– Garantie 12 luni

Pret: ~699 lei

Deci, la jumatate de pret fata de un laptop nou primiti un laptop second hand de la Dell (unul dintre cele mai puternice branduri din lume) ce dispune cam de 75% din resursele pe care le are un laptopul nou de la HP si unde mai punem ca ambele beneficiaza de aceeasi perioada de garantie.

Un alt avantaj il reprezinta lipsa deprecierii ca valoare a unui laptop deja second hand fata de unul nou. Acest lucru va da posibilitatea ca peste 1 an de zile sa vindeti laptopul cu un pret aproximativ cu cel pe care l-ati dat pe el.

Un ultim avantaj ar fi garantia de 12 luni pentru orice tip de laptop second hand, garantie ce poate fi extinsa in unele centre de service calculatoare in cazul in care doresti o perioada mai mare.

Prodix

Web padawan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *