0

Ce este resveratrolul?

Resveratrol a atras atentia pentru prima data cand cercetatorii au sugerat ca ar putea fi agentul din vin care exercita o actiune cardio-protectoare. Datorita proprietatilor sale antioxidante si anti-inflamatorii, a fost studiat ca un posibil supliment alimentar impotriva cancerului. Un exemplu recent a aratat ca acesta regleaza diferite procese ale carcinogenezei. Dupa ce a aparut la inceputul anilor ’90, resveratrolul a fost subiectul mai multor articole stiintifice.

De curand am descoperit in portofoliul companiei Calivita un supliment alimentar ce contine aceasta substanta, acest produs este Resveratrol Plus,*acesta contine: extract de resveratrol (50% transresveratrol) 100,0 mg, extract din samburi de struguri … 50,0 mg si*Coenzima Q10 … 20,0 mg.

Resveratrolul apartine familiei de phytoalexins prezente in multe plante si, in special, in vita de vie. Acest compus este produs ca raspuns la atacul agentului patogen, expunerea la lumina ultravioleta sau ozon. La vita de* vie, se acumuleaza in frunze, in coaja si in semintele de struguri.

Resveratrolul este un compus polifenolic din clasa flavonoidelor, cunoscute pentru activitatea lor antioxidanta. Resveratrolul este prezent in timpul de fermentare a vinurilor rosii, dar nu si la fermentarea vinurilor din struguri albi. Numai vinurile rosii contin cantitati semnificative.

Despre resveratrol s-a vorbit prima data, la inceputul anilor optzeci, in comunitatea stiintifica japoneza, cand o echipa de cercetatori a descoperit ca radacinile uscate de troscot (Polygonum cuspidatum japonez) a intrat in compozitia unui produs, „Kojo-Kon”, folosit de secole in medicamentele traditionale japoneze si chinezesti, in tratamentul mai multor boli, inclusiv boli fungice, alergii, inflamatii ale pielii si hiperlipidemie.

Ei au aratat ca resveratrolul si glicozide sale au fost principalele ingrediente active din Kojo-Kon.

In 1985, cercetatorii au descoperit activitatea metabolica, cheie resveratrolului. Studiind cum actioneaza asupra* leucocitelor de sobolani, acestia au aratat ca resveratrolul are o capacitate puternica de a inhiba productia de eicosanoide. Acestea sunt compusi cu 20 de atomi de carbon, inclusiv prostaglandine, tromboxani si leucotriene, care sunt implicate in reactii inflamatorii si de agregare de trombocite.

Initial a fost un paradox

Primul impuls pentru activitatile de cercetare a resveratrol ului a venit de la observatia ca o incidenta scazuta a bolilor cardiovasculare chiar daca subiectii au avut o dieta bogata in grasimi, un fenomen cunoscut sub termenul de „paradoxul francez”, iar cheia ar putea fi consumul de* vin rosu.

Cercetatorii au examinat apoi mai multe componente ale vinului rosu. Polifenolii, in special, resveratrol au aparut rapid ca un candidat ce ar putea sa explice acest „paradox frantuzesc” ,dar si nenumaratele beneficii ale dietei mediteraneene.

Nu este necesar sa te apuci bei vin sau sa consumi anumite alimente bogate in resveratrol pentru a putea asigura organismului necesarul de resveratrol, poti consuma suplimente alimentare Calivita ce contin resveratrol. Un astfel de produs care se bucura si de succes este Resveratrol Plus, acesta se poate achizitiona online de pe site-ul cali.ro *sau de la distribuitori autorizati Calivita.

Prodix

Web padawan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *