3

Cherhanaua de la Olimp – Popasul Pescarilor

Nu sunt eu un fan infocat al pestelui ca fel de macare, dar daca tot am auzit pe la tv ca si la noi pe litoral exista un loc unde poti manca un peste proaspat si bea o bere in briza marii, am zis sa dam o fuga pana acolo sa vedem despre ce este vorba. Nu de alta, dar acum aproximativ 3 saptamani am fost la vecinii nostri bulgari, la vestita ferma de midii de la Dalboka, si nu m-au impresionat la modul la care ma asteptam.

Cum ajungi

Dupa google maps cica sunt aproximativ 38 de km din Constanta pana la Olimp. Dupa ce iesi din 23 August, ar trebui sa faci prima la stanga unde este si semnul de Olimp, dar este linie continua, asa ca noi am mers inainte pana la Neptun unde am intors si am ajuns la panoul cu Olimp pe langa care trecusem. Faci dreapta si apoi tii drumul pana treci de popasul racilor unde faci imediat stanga pe langa el. De aici tii drumul si in maxim 5minute ai ajuns in parcare la Popasul pescarilor cunoscuta si ca cherhanaua de la Olimp. Dupa ce parchezi treci calea ferata si ai intrat in restaurant.

Ce mananci

Meniul nu este unul stufos deloc. Doar doua pagini de preparate din peste si fructe de mare. Servesc si doua preparate nonfish pentru cei care au nimerit gresit sau idealul lor in viata este snitel cu cartofi. Dar sa trecem la preparatele din peste ca pentru ele am venit, nu? Gasesti in meniu de la hamsie, la biban, calcan, rechin, rapane, midii, icre, crap, etc. Ospatarii sunt foarte amabili, cred ca au stat vreo 15 minute si ne-au explicat ce este mai bun si cum se prepara.

Eu mi-am comandat un platou pescaresc care „by default” continea hamsii, midii pane, baghetele de salau pane, icre, si niste ceapa maruntita. Din diverse motive – muream de foame – nu am reusit sa fac nicio poza la platou.

Cat costa

Nu este de venit chiar in ziua de salariu, dar nici cu niste maruntis prin buzunare. Pe mine o masa pentru  doua persoane – platoul meu, o portie de midii in sos rosu si o portie de guvizi gigant (Hanus) a Ancutei, plus cateva beri m-a costat 151 lei fara tip. Raportat la ce am mancat cand am fost plecat prin vest, 30 euro este chiar super ok. Un lucru pe care l-am apreciat a fost ca painea prajita  si toate sosurile de la masa au fost din partea casei. Bine, cu totii stim ca erau incluse in pretul preparatelor, dar nu iti lasa impresia aia ca vor sa traga cat mai multi bani de la tine cum fac astia din Mamaia care ti-ar lua taxa pentru fiecare servetel folosit.

La plecare am reusit sa fac si 3 poze.
[nggallery id=7]

Prodix

Web padawan

3 Comentarii

  1. Langa cherhana sunt niste vilute minunate….Ai idee dc sunt cumva de inchiriat ?

    Multumesc

  2. camarutele alea nu sunt de vanzare.acolo sta pe timpul verii mama(care e bucatar chef acolo si un cu bani bun prieten cu patronul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *