0

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie personala reprezinta totalitatea pieselor de imbracaminte, echipamentelor sau substantelor concepute pentru a proteja individul impotriva riscurilor de accidentare sau boala.

Echipamentele de protectie personala includ:

 • dispozitive de protejare a auzului precum antifoane si casti
 • masti de protectie (de gaz, de fum, de praf, etc.)
 • protectie pentru ochi si fata: ochelari protectie
 • casca de protectie, cizme de protectie, bocanci de protectie
 • imbracaminte protectie precum veste reflectorizante sau veste de salvare

Echipamentele individuale de protectie nu controleaza sursa pericolului si de aceea nu trebuie vazute ca principala masura de control impotriva riscurilor ocupationale. Echipamentul de lucru si echipamentele de protectie personala pot fi utilizate eficient in combinatie cu alte masuri de control pentru a administra expunerea la riscuri la locul de munca.

Pentru a va asigura ca articolul de protectie personala va oferi nivelul de protectie pentru care a fost conceput, este important de stiut urmatoarele aspecte:

 • Echipamentul de lucru trebuie sa fie corespunzator pentru tipul muncii dvs.
 • Trebuie sa fie compatibil cu alte echipamente de protectie personala pe care le utilizati (ex.: castile de urechi cu o casca de protectie)
 • Nu trebuie sa intervina in starea de sanatate a utilizatorului
 • Trebuie sa fie usor de utilizat
 • Sa fie confortabil
 • Nu in ultimul rand, echipamentele de protectie personala trebuie sa fie in conformitate cu standardele in vigoare aplicabile.

 

Se intampla de multe ori, in multe domenii de lucru, ca angajatii sa refuze echipamentele de protectie: le pot considera inutile, neconfortabile, inestetice si chiar le pot acuza ca le impiedica abilitatea de lucru.

Utilizarea imbracamintei de protectie si echipamentelor de protectie personala ar trebui sa fie un aspect de bun simt, dar sunt cazuri cand bunul simt nu este prima grija a individului. In aceste cazuri, angajatorii trebuie sa le reaminteasca angajatilor ca una dintre responsabilitatile lor la locul de munca este asigurarea protectiei personale si siguranta colegilor de munca. Este foarte important ca angajatii sa fie constienti de gradul de risc al mediului in care lucreaza, si de asemenea sa inteleaga cum aparent un accident minor poate schimba o viata pentru totdeauna. Sa luam un exemplu: o aschie de otel care sare de pe o dalta de canelat poate cauza pierderea permanenta a vederii lucratorului care nu purta ochelari de protectie in momentul accidentului. Angajatii trebuie sa inteleaga cum si cea mai banala forma de protectie poate fi diferenta dintre viata si moarte in unele cazuri.

Pentru o gama completa de echipamente pentru protectie puteti vizita website-ul SafetyOne aici.

 

Prodix

Web padawan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *